Vecka 25 och esspresso leatherette

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.
-------------------------
Vecka 25, det kändes ju som att vecka 20 var igår! Det är märkligt hur vissa veckor går fort som tusan medan vissa sniglar sig fram! Nu är det bara 15 veckor kvar, galet!
Vi har, som dom flesta vet, för rätt länge sen beställt barnvagn. Vi valde dock en färg som hette navy, men kändes oss inte riktigt hundra procent på färgen. Så igår ringde vi till barnens hus och hörde om vi gick att byta färg, och yes, det gick!
Så vecka 27 kommer vår emmaljunga mondial duo s i färgen esspresso leatherette.

Gooooodmorgon FREDAAG! - en vecka till sommarlov!

Skönt att man blivit vuxen och morgonpigg... Ja okej det är ju verkligen skönt och praktiskt. Men just idag, när jag inte ska vara i skolan förrän 14 och vill vara pigg ikväll då vi ska ha lite avslutningsfest ville jag ju verkligen sova ut!

Inatt har jag sovit rätt så bra bortsett från personen (som jag numera ogillar skarpt) som åkte runt och tutade inatt.. Kul grej! Verkligen! Men jag har bara vaknat tre gånger inatt och inte känt av rygg/höft så jättemycket.

Färg

Verkar vara omöjligt att ta en bild där bilden verkligen visar den färg det är på håret.. Men detta är det bästa jag får till!

Ja, detta är ett klagoinlägg.

Tål du inte att jag klagar av mig lite så välj att inte läsa detta inlägg!

Äntligen hemma, 9 h jobb är avklarade och nu är värken inte att leka med. Rygg, höft, ben, ljumskar och bäcken, ingenting får vara ifred. Tur att min smärttröskel är hög annars hade jag nog klappat ihop idag. Jobb imorgon igen, dock bara hälften så många timmar. Efter jobbet ska jag få åka in och låta någon som kan, ta tag i mitt hår och ge det en fin färg. Lyx!

Önskar verkligen att jag kunde röra mig som vanligt. Nu får Petter slita så mycket bara för att jag inte orkar stå upp eller kan röra mig normalt.

Tack till alla fina som skriver till mig, uppmuntrar mig och förstår. <3

Smärta

Dagarna är så långa nu, går bara och väntar på ledigheten. Nätterna börjar bli riktigt jobbiga också, vaknar varje gång jag vänder eller rör på mig av smärtan i höft/rygg/ben, och då är jag såklart också kissnödig. Att vägen från sängen till toan kan vara så lång när det gör ont.. Det som jag tycker är så underligt är att det gör så jävla ont under nätterna men på morgonen är det inte alls samma smärta..?

Imorgon blir det ännu en lång dag då det blir 9 h på jobbet. Men jag ska göra mitt bästa för att orka. Undrar hur mins järnvärden ser ut...

Godnatt från parkvägen

Vilken dag!

I och med att jag och p kollade Wallander igår kom vi inte i säng förrän halv tolv, det var något för sent för min del.. Dagen har vart lång och tung! Kroppen känns som en påse skit och huvudet värker. Ikväll blir det sängen tidigt för min del! Dock fick jag, som alltid, mycket energin när jag var med rene och Linda efter skolan. Vi åt lunch, fikade och gick lite i affärer.

Nu grejas det med middag, jag satte igång pastavatten och p ordnar resten. Skulle aldrig klara dessa nio månader utan honom!

Underbar dag med familjen <3

Morddag och den har givetvis tillbringats hemma hos mamma och pappa. Men innan vi åkte till Östhammar hann vi med en promenad, förta för mig på länge. Vi gick 20 minuter, det var i längsta laget, kändes otroligt tungt på tillbakavägen men det var nyttigt för mig att röra lite på koppen.

Hos mamma och pappa fick vi grillat och gott, Erik och lojz var där också så det var nästan hela familjen, men som vanligt så saknades gävlefolket!

Ikväll blir det en myspyskväll med tv4:s niofilm. Om det här trötta paret orkar hålla oss vakna så länge.

————————

Hörde häromdagen en kvinna som sa att vi i relationer, inte parrelationen i första hand utan dom andra relationer man har i livet, måste börja fråga varandra saker och sluta anta att det är på ett visst sätt.
Jag tycker vi alla ska ta till oss det och försöka bättra oss på den punkten. Att anta skapar missförstånd.

En liten lördag och en tumme för Dortmund!

Nu känns det skönt att varva ner framför fotbollen med chips, godis och champis! Har haft en lång och rolig dag, var på klädvisning hos Linnea, fick träffa söta Wilma, hon är ju helt bedårande! Va ju himla kul att titta på alla dom fina kläderna men det bästa var ändå att träffa din söta tjejerna som var där! Efter det så åkte jag hemåt med mina nya skor som jag hämtat hos mamma och pappa plus en gipssats till sen när det är dags att göra en gipsmage! När jag kom hem så rev ja ur alla sängkläder, sprang ner med tvätten, städade letalt i lägenheten, la ut några annonser på tradera och lite annat smått och gott. Nu har jag som sagt satt mig för att varva ner i soffan, efter avnjutit en god middag med hjärtat.

Och nu börjar matchen snart!!
Och vi håller såklart på Dortmund!

Ps. Fick present av Petter idag, den fina jackan jag har på bilden. Vad har jag gjort för att förtjäna denna man?

Hur svårt kan det vara?

Det är enklare att gå vidare efter en situation om man gick ur den situationen som vinnare. Det må vara därför ni inte kan gå vidare.

Det gör att jag fortsätter vara vinnaren och ni förlorarna.

Vad betyder: "VG?"?

FFFRREEEEEDDAAGGGG!! Wohoo kan man känna då! Och det gör jag! Har jobbat heeela dagen lång (6,5h) så är helt slut. Men det vankas hemmaburgare, dock så tryter humöret här när magen är tom så måste få i mig något kvickt nu så man inte blir utslängd från lägenheten ;)

Förövrigt fick jag ett gött besked från mil bildlärare, klarade bilddelen på den didaktiska planeringen, vad jag får för betyg är dock oklart... VG?

Underbara torsdag

Tänk vad en god vän kan göra! Har tillbringat hela eftermiddagen med Rebecka, ätit lunch, fikat och lunkat runt i affärer. Så himla mysigt!

Fick faktiskt (tro det eller ej!!!!) med mig ett par saker hem med, bland annat ett par efterlängtade svarta mammabyxor från hm. Så nu alla gånger när jag inre vet vad jag ska ha på mig så ska jag dra på mig dom så kommer allt bli bra.

Puss alla!

Uppladdning

Åååh sovmorgon till nio, nu laddar jag med en lugnt frukost framför tvn inför min lilla date med Rebbe!

Hoppas alla får en go torsdag!

Full rulle idag

Fullt ös idag! Startade imorse med ett härligt och roligt jobbpass på stugan. Jobbade till efter lunch då jag vaggade hem, fräschade till mig lite snabbt, tog på mig lite finare kläder, drog upp gröt/äppelmos/dregel-fyllda håret i en tofs och sen bar det iväg mot Gimo och föräldrarträff. Det var vi och två andra gravida par varav ett par som väntar tvillingar. Vi fick lära känna varandra lite, prata om förväntningar med träffarna. Hur graviditeten var och hur det kommer bli sen. Väldigt allmänt och mycket öppet om vad vi pratade om, huvudsaken var nog att vi lärde känna varandra lite. Sen fick killarna göra en avslappningsgrej på oss tjejer och sen tvärtom. Det var roligt och trevligt.

Imorgon var tanken att vi skulle träffas med gruppen men dom som satt idag tyckte att dom kommit så långt att vi inte behöver ses imorgon, vilken betyder att jag är leeeeeeedig imorgon. Känns skönt! Så ska åka in till stan och träffs Rebbe lite, fika och ha det gött!

Vart tog solen vägen?

Usch vilket tråkigt väder det blev! Jag som trodde gårdagens väder skulle fortsätta, men varmt och gött (även om varmt är väldigt varm nu för tiden haha). Jag har jobbat ett par timmar, det va mys förutom sista halvtimmen då tröttheten slog till. Efter det tog jag en lååång em-fika med Matilda och gick hem lagom till när Petter slutade. Ikväll har vi bara degat. Båda två är så trötta så vi knappt orkar prata. Kan ju bero på att vi somnade mitt i natten..

Imorgon är det första träffen med föräldrargruppen, jag börjar bli nervös hihi!

Gnälligt idag

Klipp klipp

Snart är det dags för en klippning igen, och som den förändrande tjej är så set jag helst att jag ändrar frisyr en gång i månaden, nu har jag under två års tid sparat ut mitt hår från kort kort, rakat på sidorna, till axellångt. Meeeen börjar verkligen tröttna. Kanske jag ska klippa kort igen? Eller ska man klippa en page? Eller ska man bara toppa och spara ut håret ?!

HJÄLP MIG!!!

Kom ihåg

Måste bli bättre på att säga ifrån, säga vad jag tycker och känner. Men vill ju inte såra någon, konflikta eller förolämpa någon!
Må tänka på mitt eget bästa!

Stackars liten

Söndag och en sjuk sambo. Vaknade inatt av att Petter gick upp, han drack mjölk oh vatten, åt smörgåsar och grejade. Gick till slut upp vid fyratiden. Jag vaknade runt åtta och då låg han i soffan alldeles varm. Lilla hjärtat mitt :( han mår dock bättre nu och jag hoppas att han ska orka gå ut en sväng i det fina vädret. Jag är själv väldigt trött igår i och med att jag nästan tittade klart på Eurovision igår.. Men bara nästan.. Höll mig uppe till halv tolv men sen gick det bara inte längre. Dödstrött tjej! Så idag är jag inte så pigg, är ju van att sova 22-08 typ. Så idag satsar vi på lugna aktiviteter, lite tvätt och lite plock här hemma.

Btw så hörde jag att Danmark vann igår, det var ju tråkigt att en så mjäkig låt skulle vinna.
Längtar till ikväll och hockeyn!!!

Min livmoder har börjat träna ordentligt nu också, hade ingen aning om att man fik sammandragningar så här lite på måfå så här tidigt. Allt med att vara gravid är så häftigt och det slår mig hur mycket det är som man inte visste innan graviditeten om att vara gravid. Jag får många frågor, såna frågor som jag själv skulle ställt förut som visar på att jag inte var ensam om att ha så dålig koll på graviditeter.

Vi räknar ner dagarna till flytten 1 juli, vi har börjat planera barnrummet och hur vi ska möblera övriga lägenheten. Det kommer bli sååå bra!! Köpte även en spegel häromdagen som jag är så nöjd med, ska sitta över soffan i vardagsrummet.

Hoppas ni får en go söndag!! :)

18 maj - loppis, sol, grill och hockey

Vilken härlig dag, startade den tidigt imorse med att att pussa mitt hjärta hejdå, sen somnade jag om en stund. Klev upp kring halv nio tiden och tog bussen på östhammar tio i tio. Mamma plockade upp mig vid bussen så åkte vi vidare till norrskedika där det var första bakluckan för i år. Och gissa om jag hittade saker?! Johodu tack du, strumpor, tröjor, byxor, bodies, en liten liten mössa, strumpbyxor och en liten söt jacka/parkas.plus att jag faktistk fyndade en liten klänning till mig själv, kändes perfekt för den här sommaren verkar ju inte bli särskilt kall direkt...
Efter bakluckan handlade vi till middagen lite snabbt och åkte sen hem och satte oss i solen, kan vara så att jag fått lite färg idag faktiskt, och det behöver min nya paddkropp! Vi satt i solen in i sista sekund innan hockeyn började, men 14.59 satt vi bänkade i soffan framför succen!! Längtar så till imorgon och finalen! Efter hockeyn grillade vi och så åt vi sååå gott grillat. Det var min riktiga grillpremiär det här året!
Nu är jag hemma i Alunda igen och kikar på eurovision.
 
Ha en goooo fortsatt helg allesammans <3
 
 
 
 
 

septemberbebisen

Fredag är här, vecka 23 är här. Bebis i magen närmar sig 30 cm och i slutet av denna vecka väger hon över ett halvt  kg. I mina appar står det att jag ska prata med bebisen i magen, känns mycket märkligt att prata med en mage! Inte för att jag gör det så där jätteofta haha...
Det står även om humörsvängningar, jag har tidigare under grav inte alls känt av det, men nu kommer det. Alla motgångar blir katastrof och alla roliga saker blir det bästa som hänt mig! Och jag var en djävul när jag var hungrig redan innan grav, ni kan tänka er mitt humör nu när jag är hungrig. Som tur är så har jag en otrolig man, som tar hand om mig och vänder ut och in på sig själv för att jag ska må bra. Utan honom skulle det vara ett helvete detta, men nu funkar det. och självklart är det inte bara skit, jag älskar ju att var gravid. Det är så mysigt att ligga i soffan och känna hur hon grejar där inne, se hur magen rör sig efter hur hon rör sig, sparkar, vänder och sträcker på sig. Jag känner mer och mer för varje dag och jag ser mer och mer för varje dag. Det är underbart!
Men man kan lungt säga att det knakar i fogarna.. foglossningen är ju ett rent helvete. Det går bra så länge jag inte går mer än tio steg, sitter still mer än fem minuter eller står mer än fem minter... det är svårt att kombinera, man blir ju inte så rolig att gå på stan med direkt! 
 
Idag blir en lugn dag, startade dagen runt åttatiden med frukost med petter innan han gick till jobbet, sen har jag suttit och försökt räkna ut allt inför föräldrarpenningen, helt omöjligt. Hatar alla förberedelser. Ska nog gå ut en sväng, blir väl bara något varv runt kvarteret men det är ju så gött väder och det känns sunkigt att bara sitta inne. Ska nog städa upp lite här, må ju iaf röja efter att ha gått lös på alla mina gamla lönespecar, som nu ligger i olika högar på golvet... 
 
längtar till klockan fem så jag får mysa med älsklingen <3
 

Shoppa loss!

Idag var jag en sväng till skolan för handledning på inspirationsprojektet, mellan 10-11.15 sen åkte jag till Gränby för att träffa mami. Vi besökte IKEA oh barnens hus innan vi gick lös på Gränby ! Fick massor av fina kläder av mamma, söta mamma som skämmer bort mig så duktigt <3

Dock körde jag själv ett nytt nagellack och en stor fin soptunna på IKEA.

Ännu mera graviditet och lite bio

Igår fick jag hem ett paket med det jag köpt på tradera, tre bodies för 15kr (plus frakt) tycker jag var ett riktigt kap! Väntar på ännu en till body som jag köpt på tradera, för 9kr. Man kan ju inte annat än att älska tradera!

Annars igår, jag var på bio med fina tjejorna Linda, Selma och Rebbe! Iron man 3, jag tyckte det var riktigt bra! Lykke har aldrig sparkat så mycket som hon gjorde under filmen, hon ville nog vila men det gick ju inte i det där oljudet! Före bion hade vi det mysigt med lite middag vid ån.
Mer sånt!

Humörsvängningar och summering av helgen

Så där, då var vi tillbaka hemma i Alunda efter en helg i bro! Det har vet supermysigt men mitt humör har vart dåligt och jag har vart låg. Men ärlig talar trodde jag att humöret skulle vara väldigt mycket konstigare än vad det faktiskt är, jag tror jag är ungefär som vanligt förutom vissa dippar som jag får ibland så jag bara vill ligga i sängen och gråta. Helt oförklarligt varför så här efteråt men just i stunden så vill man bara gråta floder och sova bort ska dagen. Tur att det inte händer så ofta. Dig är jag på tipp-topphumör i alla fall! Har fått så fantastiska besked om boendet i helgen och alla grannarna i huset är så snälla och hjälpsamma. Den 1a juli tar vi våra pryttlar och bär över dom till den andra lägenheten som finns här på övervåningen i huset. Nu är jag helt sprallig och planerar i huvudet hur vi ska ställa möblerna och vilket rum som ska bli barnrum.

Hur det går med bebis i magen? Ja allt går som det ska tror jag, hon sparkar ofta och hårt, hårdare och hårdare för varje dag. Nu kan jag känna tydligt hur hon rör sig, vänder på sig och gör små gymnastikövingar där inne. Väldigt mysigt! Man ser också när man sitter eller ligger i soffan hur magen guppar. Filmade häromdagen och skickade till mamma och pappa så dom fick se.

Har börjat fundera på det här med föräldrapenningen, hur många dagar i veckan man ska ta och sånt. Känns ju väldigt knepigt allt det här med föräldrarpenningen över huvudtaget. Men det ska väl lösa sig det med.

Eftermiddagshäng i stan med bästa Rebbe

Vilket alltid resulterar i shopping...

1 av 2 ångestframkallande problem borta!

Saker och ting är på väg att lösa sig oh det känns så skönt i hjärtat. Dock får ni vänta lite med att hur det löst sig men det handlar om vårt boendeproblem. Vi har fått ett erbjudande om en lägenhet som passar oss som handen i handsken, men ännu är inget spikat så därför vill jag ligga lite lågt med för mycket info.

Annars rullar det på, jag har jobbat idag. Det är alltid kul och nu för tiden alltid tungt. Det är inte värst under tiden jag jobbar men så fort jag kommer hem så känner jag hur ont det gör i rygg och foglossningen känns rätt så rejält. Men planerar ju att jobba fram till augusti så det är dumt att klaga redan nu! Imorgon är det mysdag då Petter förstås är ledig så vi ska umgås och ha det gött, kanske en liten tripp till Uppsala.

I helgen åker vi till Petters familj, han ska bygga och greja. Jag ska umgås och ta det lugnt!

Hittat så fina spjälskydd men kan inte riktigt bestämma mig för vilket jag vill köpa.. Kommentera gärna vilken ni tycker!

Fantastiskt!

Eftersom min älskade syster behövde akut hjälp klockan 08.00 imorse så var det den tiden jag fick lov att vakna. Dock gjorde det inte så mycket. Har haft en så mysig morgon med lugn och god frukost framför Nyhetsmorgon, jag är färdigfixad inför att åka till skolan och ska snart äta lunch, gårdagens köttfärssås och spagetti.

Bebis har sparkat hela morgonen när jag suttit i soffan och hon gör det just nu också. Hon vill nog att jag ska upp och röra på mig, men jag tycker det är skönast att sitta still så jag får känna hennes rörelser <3

Till salu

Mejla [email protected] om intresse finns för något. Storlekarna xs och s på allt. Byxorna 27/32

Våra drömmar om dig är många <3

Har tagit en liten paus från filmtittandet för att sola lite på balkongen. Underbara väder! Jag och Petter tittar på "jagten" eller "the hunt" och den är så himla jobbig att se! Om en man som blir falskt anklaga för övergrepp mot barn.. Usch och fy!!

Utöver det hemska så har vi hade en hemskt bra helg höhö... Vi har storstädat lägenheten och gjort om och planerat om lite för att se så att det sen får plats en spjälsäng och lite så.. Ut i fall det är så att vi bor kvar här i september. Dock så håller vi våra tummar för en annan bostad just nu, mer än så säger jag inte..

I fredags var vi och hälsade på mor och far, och det var också Emelie och Scott så fick vi träffa dom lite och äta gott. Det var mysigt att träffa dom, händer ju inte särskilt ofta.

Idag är det också drygt en månad kvar till sommarlov. 4 juni får jag sommarlov och det ska bli så fruktansvärt skönt att slippa alla böcker, hemtentor, examinationer och salstentor!! Det är fik hemskt tråkigt att detta är sista veckorna tillsammans med alla kära vänner jag fått under det här året! Hoppas att jag får behålla så många som är möjligt även efter det här året.

Som vissa kanske sett, som följer mig på instagram eller är vän med mig på fb så har vi bestämt ett litet namn för jäntan i magen(om det nu stämmer). Det finns ju många olika åsikter om man kan bestämma namnet innan man sett barnet och allt sånt. Men vi båda känner att det är vår lilla lycka som ligger där inne och gottar sig därför kunde vi inte tänka oss ett mer passande namn än Lykke.
Så nu längtar vi så galet mycket efter att få se vår lilla flicka, vi längtar så mycket efter att få lära känna henne och att få se hur hon ser ut. Vi gissar på en lockig ljusbrunhårig liten jänta, med min näsa men petters ögon.

140 dagar kvar

Hej gulleläsarna mina! 
Sorry för att mina uppdateringar, eller mina ickeuppdateringar kanske man får säga. Min mobilapp gör lite som den vill och funkar bara var och varannan dag. 
 
Torsdag idag och det är exakt halva tiden passerad idag, 50% av graviditeten har gått och så har vi lika mycket kvar innan lilla bebis är redo för att titta ut.
Igår var det 1 maj och ledigt, så då tog jag och petter oss in till gränby en sväng. Slötittade lite i affärer, lunchade och tog en kaffe i solen. Den gassade på så härligt om man satt mot väggen på uteserveringen utanför gränby. Jag fick även med mig lite små paltor hem, precis som petter. Jag köpte ett par riktigt sköna byxor, ett linne för 30kr och så köpte vi en söt body till bebis. 
 
Idag är det lite skola som gäller. Har en halvtimme schemalagd tid men ska in till Uppsala för att träffa Rebbe först, var ju typ mer än en vecka sen!! Inte okej. 
 
Inatt drömde jag förresten att bebisen hade kommit, dock så hade jag inte ett jävla skit förberett, det var bara jag och en bebis, jag skulle dessutom åka bil men fick ha bebisen liggandes i knäet för jag visste inte hur jag skulle göra, jag hade ingen vagn, inga kläder förutom det hon hade på sig, petter verkade inte finnas... KAOS! Tur att det är en bra bit kvar och att jag har koll (tror jag) på vad jag ska ha till september haha.
 

I med och motgång

En historia om att bli mamma och att vara mamma

RSS 2.0