Tisdag 27 augusti

Idag är det alltså tisdag, Petter gick till jobbet för 40 minuter sen. Jag skulle sova ut men vaknade halv åtta, kaffesugen och hungrig. Är rätt så trött som vanligt, men hoppas verkligen att denna dag inte ska bli så tung! Bebislykke har sjunkit så mycket att kissblåsan inte får någon plats alls nu, så jag kan i princip sitta på toa hela tiden. Jag blir panikkissnödig direkt när jag stället mig upp. Igår ville jag mest gråta hela eftermiddagen, då jag var så trött så jag svettades men så fort jag la mig ner kom panikkissnödigheten. Så hoppas verkligen att det inte blir fult så jobbigt idag. Speciellt med tanke på att jag ska på fotvård idag. Ska hälsa på mamma och pappa också, som har bröllopsdag idag, den 25e i räkningen och därmed firar dom silverbröllop. På torsdag åker dom till Prag för att fira, och jag ska bra hundvakt åt deras lilla vovve. Hoppas inte Lykke klämmer sig ut då ;)

Inne i vecka 37 och det var ju jäklar så segt det ska gå då

Måndag idag, har vart i bro i helgen och firat Magnus (Petters bror). Jag minns i och för sig typ ingenting, känns som att jag va råpackad i helgen, men det var trötthet. Var som en levande död. Jag undrar vad övriga familjen egentligen tyckte om mitt sällskap, troligen rätt så astråkig. Men idag är en bra dag, lyckades sova ändå till klockan nio!! Har segat mig genom dagen mest, badat, druckit te och provat nya håret som kom idag. Om 2 timmar slutar Petter och ikväll tror jag nog det kan komma att bli en riktigt myskväll!

Imorgon ska jag till Östhammar på fotvård, ska bli riktigt gött!

Puss!

35+4

Ser liv i min man igen!

Min älskling är frisk!! Eller nä det är han ju faktiskt inte, fortfarande en stor golfboll till spottkörteln och stenen har inte kommit ut ännu. Men halsflussen verkar vara borta, han kan äta och prata, tabletterna tar i stort sett bort all smärta och han är vaken om dagarna! Underbart!

Vi myser på här hemma, Petter varvar blåbärssoppa med tabletter. Och lite glass hihi.

sjukstuga

blev en väldigt lugn helg detta. Petter fick hastigt svullen lymfkörtel i förrgår som försvann lite men kom tillbaka igår, vi åkte till vårdcentralen i östhammar där vi fick beskedet "avvakta", kostade 230kr för att läkaren skulle säga det. När vi kom hem så blev han genast sämre och sen dess har det väl bara blivit sämre. Idag är vi på någon slags värstapunkt av den här sjukdomen tror jag. nu kan det nog bara blir bättre! Petter ligger i stort sett vara i sängen med halvstängda ögon, tar en klunk vatten då och då (mest när jag säger till honom). 
 
Imorgon blir det vårdcentralen här i alunda för att förhoppningsvis få penicillin, och om det virus få värktabletter starkare än alvedon. 
 
jag har inte hållt igång så här mycket som jag gör idag på länge så förvärkarna är mer påtagliga idag. Inte särskilt ofta, men när dom väl kommer.. hujedamej va dom känns! 
 
 

Lördag 17.08.13

Dagen började långt nere i mörkret! Efter en natt av många uppvaknanden av sammandragningar i kombination med kissnödighet och illamående så vaknade jag tidigt, dödstrött men kroppen hade inga planer alls på att låta mig sova. Värk i ljumskar och rygg. Att vända sig är ett projekt och att ta sig ur sängen för att gå på toa är så smärtsamt. Att vara höggravid är verkligen en dans på rosor! Sov i femminutersintervaller från tidigt på morgonen till tiotiden. Att kissa spelar inte längre någon roll om jag gör för när jag väl kommit tillbaka till sängen så är jag kissnödig igen... 
 
Så med den här morgonen fanns inte mycket positivitet inför dagen. Petter gör sig allra bästa för att hålla mitt humör uppe, han gick och handlade mysfrukost till oss och gjrode i ordning det medan jag låg i sängen. Nu fixar han lunch medan jag sitter med täcket i fåtöljen.
 
Mellan frukost och lunch så har han vart ner och hjälp vår hyresvärd med ett kommande gymrum som ska finnas i källaren. Jag tror inte han hann vara där nere mer än 45 minuter innan han kommer upp med en blödande hand. Då hade han slagit mot fönsterkarmen där det satt en klasbit. Och jag tror dom flesta vet hur härligt mycket det blöder från händer... Jag plåstrade om honom sen gick han ner igen, men Javve, vår hyresvärd, tyckte inte det var någon bra ide att han skulle stå och spackla med den handen så han skickade upp honom. Inte mig emot, men petter tyckte det var tråkigt. 
 
Lördag, och detta betyder ny vecka. Vecka 36 och 5 veckor till bf. Jag misstänker att dessa fem veckor kommer vara dom längsta veckorna i mitt liv. Helgerna går ju bra, men veckodagarna, när petter jobbar dom är tunga och långa. 
 

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

 

 
 

 

 

idag önskar jag

idag är det så ensamt. idag vill jag flytta tusen mil bort och skapa mig ett helt nytt liv på en helt ny plats! jag vill också ha tusenmiljoner kronor så pengar aldrig kunde vara ett problem och så vill jag ha energi nog att göra något. skulle gärna ha städning som en hobby och kunna sy, virka, sticka, baka, laga mat och måla.
idag vill jag att rebecka var i uppsala så jag kunde umgås med henne.

idag önskar jag

försöker sammanfatta mina dagar av utebliven uppdatering

Tjeeeena! bra uppdatering ändå va? Jag gör ju verkligen nada om dagarna i veckan, därav inget att blogga om, ingen  vill ju läsa om när jag sitter och rullar tummarna och lyssnar på radio... Men kan väl uppdatera lite om hur läget är här med magen och livet i stort. Jag går in i vecka 35 idag, så man får väl säga att det går framåt och att det närmar sig. Mindre än sex veckor till bf och om 8 veckor har vi garanterat vår lilla älskling hos oss! Så fantastisk känsla. Hon är en riktigt liten hålligångare! Men kan inte komma med några chockande nyheter, allt är som det ska och rullar på fint! Info från senaste bmbesök (33+2) Hade ett symfusmått på 31 cm, lågt blodtryck 100/60 men jag märker inte av det särskilt mycket så inget vi brydde oss om. Fosterljud 130. Dom övriga proverna såg fina ut, la inte på minnet hur sifforna var. Jag frågade om hallonbladste och min bm hade aldrig hört talats om det men när jag berättat om det så sa hon att det var ju ingenting som kunde skada. Nästa gång ska vi prata om förlossningen. 

I helgen har vi vart in på mysdag i stan, vi gick i affärer lunchade, fikade och gosade. Jag fick faktiskt med mig lite saker också. Bland annat köpte vi en radio, så efterlängtat. Har fått upp ögonen, eller kanske öronen, för att lyssna på radio igen. så skönt när man bara är hemma att ha den på och lyssna på allt skoj. Köpte också en helt fantastisk väska som jag spanat på under en lång lång lång dit. Passade på när det var 10% plus att jag fick en bonuscheck hem i brevlådan häromdagen. alla tummar upp för den dagen!! 

Idag är det lugna gatan, det åskar, haglar och är sol om vartannat så vi ska bara vara inne och hemma. Jag sov så dåligt inatt, eller ja jag kunde inte somna förän klockan 3 inatt så jag är dödstrött så orkar ändå inte göra något.  PUSS!!
 
 
 
 
 

Bilder från senaste tiden

Dåligt med uppdatering här, dagarna rullar på och vi grejar på med olika saker både här hemma eller på bortaplan. Allt för att få dagarna att gå och bebis komma närmre!

I med och motgång

En historia om att bli mamma och att vara mamma

RSS 2.0