Har hänt endel...

Bf eller vecka 29?

Inatt drömde jag att dagen med stort D var här! Dagen då bebis var beräknad, och jag sa till alla att nu kommer hon snart!! Jag längtar så otroligt mycket. Jag längtar så mycket efter att få se min lilla flicka ligga i min älskade mans, hennes fina pappas famn.

Det är verkligen en fantastisk tanke, tanken på att vi blir en familj i september. Och jag vet att min kära Petter kommer blir den bästa pappan man kan önska sig som barn!

Lever ett fantastiskt liv

Nu är det bara en dag kvar innan Petters semester börjar, två veckors ledighet tillsammans med honom är ju rena rama paradiset!! Inte nog med det, vi flyttar om fyra dagar och jag vet inte om det är alla roliga saker som väntar mig eller blutsaften jag börjat dricka eller om det är det faktum att jag har allt i mitt liv under kontroll som har givit mig så mycket energi! Det är ju egentligen saksamma varifrån energin kommer, men den är här och jag ska se till att den har kommit för att stanna!

Kommande härligheter:
•Petter får semester imorgon
•Vi flyttar i helgen
•Köpa grejor till lägenheten
•Hämta barnvagnen
•Inreda lägenheten!!!!!
•Föda bebis
•Inleda livet som mamma och familj!

Sen tusen underbara småsaker såklart!

Mage mage mage

27+5

(Japp, jag har uppvikta leggins och randiga strumpor uppdragna på benen.. Men det är hippt!! Lovar!)

Det är så många fantastiska saker att se fram emot i livet!

Dagarna går, även om det inte är i någon racerfart så går ju faktiskt tiden framåt. Idag är det 85 dagar kvar till lillan är beräknad, och troligtvis 99 dagar kvar tills hon faktiskt kommer ut. Bebis kör hårt i magen och det är så fantastiskt att snart kommer hon vara ute och ligga i vagnen och sparka och greja. Älskade lilla barn!! 
 
Det är fem dagar kvar innan flytten och vi har allt det roliga framför oss med att fixa där inne, vi har även köpt en ny stor mysig FIN säng! 
 
Längtar såååå tills jag får ordna fint i lägenheten, och jag ska anstränga mig till det yttersta för att hålla snyggt och rent, jag är nämligen svenska mästare i att stöka ner! Men med lite nytt från ikea och bättre möblering ska jag se till att allt får sin plats från början så jag inte har anledning till att lägga allt på vardagsrumsbordet..(jag lovar verkligen petter, vardagsrumsbordet ska inte bli en avalstningsbänk i vår nya lya!!!) 
 
PUSS alla godisar!

Paddigt var det här!

Usch! För första gången på 28 veckor känner jag ångest, den är inte av någon egentlig betydelse.. Men ändå. Jag kan inte ha några kläder, jag känner mig fet och ful i allt, det enda som är fint ä magen, jag har bristningar över hela benen och jag vill helst bara ligga inne i soffan i mina mjukiskläder! Men jag vet ju att det knappast gör saken bättre, snarare sämre. Men även om jag vissa stunder känner lust och ork för att ta mig ut på en promenad eller så så stoppar kroppen mig, jag klarar inte att gå längre än till Ica utan att få ont. Bara tanken att ta mig ut på en ordentligt promenad får min rygg att knaka..
Det är ett ilandsproblem, jag vet! Men jag är bara så utleds på att känna mig som en padda!!

PUSS!

Kort om midsommar

Midsommarhelgen var fantastisk, spenderade den med min fina familj och fina vänner! Vi var hembjudna till Anders och Maria, där bjöds det på god mat, fantastiskt sällskap och härligt midsommarfirande.

https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51c75a50ddf2b343908c0a81.jpg" class="image">

WIIHOOOOOO!!!

Lyckliga gatan här! Har vart borta hela dagen så nu när jag kom hem tänkte jag att jag för skojs skull ska kolla om dom beslutat om min mammapeng, men tänkte varför skulle dom gjort den nu när dom inte gjort det alla andra tusen dagar jag kollat, men joooohodå! Det var klart och jag får inte lägsta! Jag får baserat på min månadslön jag hade på förskolan förra året!! WIIHOOOOO!!!!

Och imorgon är en händelserik dag, förutom att det är MIDSOMMAR så går jag in i vecka 28 som också innebär att jag går in i sista delen av graviditeten och har 3 månader till bf!! UNDERBART!

Nu ska jag sova så jag är pigg och glad imorgon på midsommarafton hos Anders och Maria! <3

Jaharå, så är det!

Alla fina ord från alla gulliga människor är så välkomna! Men har du någon invändning mot hur jag är under min graviditet eller sen hur jag uppfostrar mitt barn, håll det för dig själv så länge det inte är något snällt och positivt eller att ni anser att det jag gör är skadligt för mitt barn. Jag kommer aldrig tala om för er hur ni ska göra!

Puss

26+5 lägesrapport

Sjukskriven 100% pga foglossning, ryggbesvär och sammandragningar.
 
92 dagar kvar till bf.
I vecka 27 är bebisen ca 34 cm lång och väger kring 1kg.
undrar hur lång vår lilla flicka är och hur mycket hon väger. 
 
Vi har även bytt barnmorska och barnmorskemottagning. Från gimo till uppsala, detta kändes bra! Vi har ju inte vart på besök på det nya stället ännu, men vi har fått en tid i mitten av juli. Vi kommer att gå ett till i gimo men då hos en annan bm då den vi har är på semester nu. 
 
Sammandragningarna fortsätter, dom kommer och går och dom känns ordentligt. Det drar i fogarna och ryggen känns.. svullen på något märkligt sätt. Förutom ett ärende nu på morgonen har jag bara legat i soffan och vilat. Är förbaskat trött och hängig. Borde gå ut och få lite frisk luft, få lite energi. Men det gör för ont idag. 
 
Snart kommer i alla fall P hem och då blir jag ju alltid lite piggare. Min lycka i livet! 
 
 
och just det, ännu ingenting från fk. Vill ju veta hur mycket jag kommer få i fp, antingen det lägsta eller så får jag baserat på mitt jobb på förskolan. Så det känns rätt viktigt, men ringde idag och skyndade på det lite så förhoppningsvis så beslutar dom snart! 
 

Prematura sammandragningar

Idag efter brandövningen genom jobbet gick jag hem och la mig i soffan, helt dödsslut trots ingen ansträngning alls! Något jag dock hade reagerat på under förmiddagen var att trots att jag bara satt och lyssnade på en kille som pratade hade jag sd hela tiden. När jag kom hem och la mig i soffan tänkte jag kolla hur ofta dom kom, mest bara för att det kunde vara bra att veta. Och då kom dom 6 gånger i timmen, var tionde minut alltså. Läste att fler än fyra i timmen, oavsett om som gjorde ont eller ej så skulle man ringa. Så jag ringde till förlossningen, och dom tyckte jag skulle komma in för att träffa läkare. Kändes lite fånigt då jag helt säkert visste att det inte var något. Men jag och mamma åkte ändå in för undersökning. Och det var ändå skönt, och tur. Undersökningen visade skönt nog att allt var bra, livmodertappen var opåverkad men förkortad till 2cm och bebis mådde fint. Dom låg hon neråt med huvudet redo att fixeras, men det var bra sa läkaren. Hon tyckte däremot att jobba med dessa sd var helt år skogen, så hon sjukskrev mig på direkten för sammandragningarna och sa att jag skulle inte anstränga mig fysiskt mer än det som var nödvändigt. Hon sa att dom här sd kommer troligtvis sitta i fram till slutet och det var en god idé att komma in lite senare igen för att kolla så allt va fint i och med att dom kom så tätt och kändes så pass mycket.

Det känns tungt att efter några dagar i nya jobbet säga ifrån mig allt för att jag nu blitt sjukskriven på heltid.. Men det är ju för min och bebis skull, och allt för lilla bebis såklart!! Vi vill ju inte att lillan tittar ut för tidigt!

 

dock så får jag mer kämpiga sammandragningar nu på kvällen till och från.. barnmorskan jag pratade med nu ikväll sa att jag skulle känna efter som det inte blev bättre imorgon så skulle jag ringa igen. hon tyckte det var märkligt att läkaren sagt opåverkade livmodertapp men 2cm.. 


bebis, du får allt ta och stanna där du är!! 

Ibland...

..undrar man ju!! Men istället för att undra..

Några bilder från dagen, och några gamla random på fina fiskar <3

Som ni har väntat va?!

Oj oj, dåligt drag var det här må jag säga! Har haft helg och inte hunnit med eller haft ork till att skriva något. Vad som hänt sen sist, då jag skrev om mina märkliga sd.. Ja i torsdags jobbade jag lite sen hade jag läkartid, där jag fick sjukskrivning. 50% på två veckors prövotid. Så i fredags klev jag upp i ottan och gick till min första arbetsdag på hemtjänsten här i Alunda. I och med halvtidssjukskrivingen jobbade jag 7-10 och sen 13-14 då jag var på delegering. Men som sagt, 7-10, jag fick dubbelt med Matildas svärmor. Det gick bra tror jag, det kändes bra och hoppas att jag gjorde ett gott intryck med. Nu i veckan väntar två kurser, två dagar på Furustugan och sen fredag, nästa fång jag jobbar på hemtjänsten, går jag själv. Så mina tre timmar i fredags hoppas jag fastnade ordentligt! Jag är inte så orolig över vård och omsorgsdelen, den har jag lite i blodet. Det jag är orolig över hur i hela fridens namn jag ska hitta, jag kan ju i stort sett tre gator här i Alunda, och hittar absolut inte i Ekeby eller landet härikring.. Oj oj!

Helgen då, igår åkte jag och Petter in till stan. Gick på stan en sväng innan denzel kom, då gick dom till oconners och drack öl, jag tog några varv i affärerna och sen mötte jag upp nattis. Filade med henne läääänge! Så mysigt att träffa henne, var så länge sen <3

Idag har vi haft lite städ/tvätt/nyttodag. Nu är jag dock så slut, orkar knappt stå upp! Så blir till att kika lite tv och sen somnar jag nog ganska snart här i soffan!

sammandragningar

Har kommit till ett litet orosmoment, jag själv är ju inte en orolig person men när BM fick höra om mina sammandragningar tyckte hon jag skulle bli lite hårdare i min bedömning av vad jag ska bry mig om. Sammandragningar, som är helt fullt normalt att ha under grav har jag känt av sen vecka 22. Det som dock har förändrats är hur ofta och hur intensiva sammandragningarna är. Jag får nu inte bara sammandragningar när jag rör mig eller anstränger mig, utan får det när jag sitter och ligger. I förrgår ringde jag till fl, där noterade hon hur det var och sa att jag fortsatte få sammandragningar vid vila, om dom började göra ont eller kom regelbundet skulle jag ringa igen. 
 
Jag är ju som sagt ingen orolig person, tror ju inte det är någon fara. Gissar att det är fullt normala sammandragningar, men folk runt omkring mig, andra gravida/som vart gravida/mamma är lite mer fundersamma. Tycker jag ska ringa igen och försöka få kolla upp hur det står till. 
 
Ska vänta ett par dagar och se om det blir någon förändring, om det blir lugnare, annars får jag väl ringa och se vad dom säger. BM tyckte ju som sagt inte att det lät bra att jag fick sd vid vila, men jag tycker, så länge dom inte gör ont så är det väl cool lugnt..? 

Dagens inköp!!

En present till fötterna, en present till mamma och en present till Lykke!

Vecka 26 (25+4)

Barnmorskebesök idag och 100 dagar kvar till bf.

Sf-mått: 24
Bebis hjärtslag: 150
Mitt blodtryck: 60/100
Mitt sockervärde: 4,6
Och min järnvärden var helt perfekta.

Hon tyckte jag skulle vara lite vaksam på mina sammandragningar men utöver det var allt så bra så bra!!

Nu är kropp och hjärna trött men oj oj oj va glad jag är över dagens händelser!!!

Idag blev en rätt annorlunda dag. Imorse klockan åtta infann jag mig på olandsskolan för att jobba i förskoleklass tillsammans med en förskollärare, väl där säger hon "vi har flyttat om lite, gå till receptionen så berättar dom var du ska vara". Oh no, vad nu?! Tänkte jag, var ju så rädd först att jag skulle vara ensam i förskoleklassen. Men Petter hade försäkrat mig om att jag inte skulle behöva vara ensam, och att förskoleklass är i princip som att vara med dom äldsta på förskolan. I receptionen säger dom "jaa, du ska få bara "xxxx" idag så du ska vara i 2an" oj oj oj, men inte ensam va tänkte jag..? Fick svar rätt snabbt utan att fråga, och såklart ensam. Gissa om jag blev skitnödig då! Jag är ju van med småttingar som leker runt på golvet, inte stora barn som sitter vid bänkar och har lektion.. Men jag försökte skaka av mig nervositeten. Fick fin hjälp av dom som jobbar i ettan så när jag väl kom igång gick det fint, och nervositeten släppte så fort jag hade öppnat munnen. Och hissa vad? Det var sjukt kul!! Synd att det är sommarlov nu, hade ju gärna vikat mer på skolan, verkligen hur kul som helst! När jag slutade halv två lunkade jag iväg till nästa nervositetsframkallande del för dagen, arbetsintervju på olandsgården (hemtjänst) där var jag i va 1h, och gick sen därifrån med pärmen med information för dom som ska börja jobba där, 4 pass för dubbelgång och 2 kurser inbokade. Börjar på fredag med ett pass plus medicindelegering. SÅ HISKELIGT NÖJD OCH GLAD!

Ikväll firade jag och Petter dagens framgång med piroger, coca cola och choklad! Imorgon är vi båda lediga, vi börjar dagen med ett besök hos barnmorskan för lite provtagning, lyssna på bebis hjärta och förhoppningsvis kan hon känna lite hur bebis ligger och så! Spännande! Efter det blir det till att hänga lite i Gimo för bara några timmar senare är det föräldrargrupp, och det vill man ju inte missa. På onsdag ska vi till förlossningen på studiebesök! Woho!

Puss!!

Bröllop

Första dagen på resten av vårt liv

Idag klev vi upp i tid, fixade oss och tog bussen strax efter åtta. Nu sitter vi på tåget mot Stockholm, det vankas bröllop. Bröllop för Petters bror och hans tjej.

Ska bli så spännande! Första riktiga bröllopet jag är på!

En så fin dag

Hej lilla sommarledigheten och hej lilla studieuppehållet. Just nu ser det väl inte ut som att det blir ett uppehåll utan mer ett slut här men det återstår att se, det är ju ett senare problem. Något som däremot är säkert är att jag nu är väldigt arbetslös.. Ska på en liten arbetsintervju på måndag, får se om det kan leda till något jobb för sommaren. Det lät väldigt lovande i telefon i alla fall! Annars är det rätt klent, har ett par dagar utspridda. Och såklart dom otroligt roliga träffarna på af.. Ska bli kul att se om dom kommet att försöka ge mig några jobb eller om dom bara kommer skicka in mig på massa föreläsningar..

Har ju också skrivit en omtenta idag, och vilken skillnad!! Hälften så stor och jag vet inte hur mycket enklare. Denna gång handlade frågorna om det vi faktiskt pratat om under terminen! Jag har tagit farväl av alla fina fina underbara vänner jag fått under det här året. Hade myslunch med Rebbe, Linda, Matilda och Sanna före tentan. Nu ses vi inte förrän september... Lika lång väntan som till bebis!!

Och gällande bebis, hon är nu runt 35 cm nu och väger strax under kilot.. Vilken baddare va?? ;)

Inatt drack jag alkohol

Drömde inatt att jag helt glömde bort att jag var gravid så jag körde på med alkoholen, i den stund jag kom på att jag var gravid och inte kan dricka alkohol stod jag med ett champagneglas fyllt med ren sprit... Ja usch, gissa om det var skönt att vakna.

Efter en dag i solen är jag trött - men det är visst inte bebis

Lyckades fånga en liten spark/rörelse från bebis!  
 
 

Solig dag, soligt i hjärtat <3

Soliga dagar går förbi, jag missar dom flesta men idag tog jag vara på den. Jag slog till och med flera flugor i en smäll. Jag solade, pluggade och umgicks med Rebbe, Linda och Matilda. En härlig dag har det absolut vart, men oj så varm! Sista timmen var outhärdlig. Men jag hoppas att man fick in lite mer information och bättrade på det man redan kunde lite grann...

Nu sitter jag på bussen hemåt igen, Petter ska möta upp mig så ska vi ta en liten glass i eftermiddagssolen. Ikväll blir nog en lugn kväll, ska ju ladda inför imorgon och tentan men också för att solens starka strålar troligen kommer göra sig påminda ikväll..

Puss alla <3

https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b09e07e087c326e085d486.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b0a3149606ee1cdc9b25ca.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51b0a314e087c3267a34a1fe.jpg" class="image">

Status

Jobb hela dagen och ett bra samtal på lunchen. På måndag gäller det! Min dag har tagit all energi så ska lägga mig och sova nu så jag kan plugga järnet imorgon!

Analysmetoden?!

Pluggardagen gick bra, tror jag kanske lärt mig något nytt. Kanske att jag kan analysmetoden..? Kanske inte. Imorgon ska jag jobba och på torsdag kör vi lite plugg igen. På fredag gäller det! Tentan ska bli godkänd! Så jag får lägga den här skiten bakom mig!

Har precis sett Jack Reacher, riktigt bra film må man ju faktiskt säga. Lite mycket amerikansk tjafs men det får man ju ha överseende med. Storyn gillade jag!

Nu satsar jag på att gå och lägga mig, hoppas man får med sin Petter också! Lykke har ju inte mycket till val mohahha.

Närmar mig

Det blev en monsterdag igår, den bröt långsamt ner mig så när jag kom hem vid sjutiden så var jag ett vrak. Dels var det redovisning hela förmiddagen och efter lunch skulle alla opponeringar redovisas. Efter skolans slut runt fyratiden så skulle jag hitta till af i Uppsala, som jag trodde låg centralt, men icke. Tog mig väl en halvtimme att gå dit, dels för att jag inte hittade och dels för att jag går lite segt nu. Väl på af fick man ju vänta en bra stund också för att sen få nada hjälp på af...

Men i vilket fall, nu har jag väl sommarlov, dock så har jag ju omtenta på fredag så måste ändå åka in.. Surt som tusan! Men jag får i alla fall träffa Rebbe lite innan hon åker hem till Gotland.

Ha en fin tisdag! <3

Ta i trä

Jag glömde nog att ta i trä igår när jag jublade över min smärtfria dag, natten och morgonen har vart värre än under hela graviditeten. Härlig dag att ha så här ont på, som jag skrev igår har vi vår stora redovisning idag. Som avslutar hela denna termin, som innehåller bland annat huvud, axlar, knä och tå och honkytonk. Ah ni förstår mitt problem. Massa rörelsedans och en helt jävulsk foglossning passar inte ihop. Har jag tur lättar det lite nu under morgonen!

Ha en fin dag alla!

Om jag ska bry mig om va alla människor säger så slutar jag vara någon. Jag visar istället stolt upp den jag är med både bra och dåliga sidor, så får ni alla tycka vad ni vill.

Idag är det äckligt varmt, riktigt åskväder. Känns som att man är utomlands typ. Det är lite tyngre att andas nu så tio steg gör mig riktigt andfådd i denna värme. Men jag är väldigt glad att det är så fint väder, regn och rusk har man ju fått nog av!

Idag har jag och Petter vart på Gränby och haft det trevligt, vi åkte in vid lunchtid för vi tänkte att vi kunde äta lite lunch där. Jag och en supergod pastarätt med champinjonsås och oxfilé, MUMS! Visst blev det en lite skvätt shopping med. Men som en vacker gravid tjej sa idag, det gäller att passa på nu innan bebisen kommer.

Nu är vi hemma igen och det är väl dags för att göra lite middag, jag försöker lära in vad jag ska sägs imorgon. Imorgon som är stora redovisningsdagen och sista dagen innan sommarlovet, för dom flesta. Jag får köra på lite till då jag har omtenta på fredag. Men imorgon är det 8-17 som gäller, efter det kommer jag vara en död men lycklig tjej. Må bara redovisningen gå vägen!

Puss på er alla <3

Yes!! Vilken underbar dag!

Behöver inte säga så mycket, sjukt härlig dag med p, shopping, god mat, frisören och stor sol!! Petter shoppade verkligen loss, och det var så roligt att leta fina kläder till honom. Älskar hur mycket han uppskattar mina smakråd! Jag fick med mig några småsaker också. Lagom mycket.

Nu är det filmkväll, vi har redan kikat klart på taken 2 som var en nagelbitare och nu blir det ego. Får se vad det är för en liten rackare.

Puss!!!

I med och motgång

En historia om att bli mamma och att vara mamma

RSS 2.0