Näradödenmorgonen

Fortfarande sjuk, dödssjuk. Har haft den värsta morgonen i mitt liv! Tur i oturen är att Petter också är sjuk, så han kan hjälpa mig lite grann när det är som värst!!

Jag orkar inte!!!

Nu har vi båda blivit (döds)sjuka, förkylning x2 är ej kul! Jag som redan mår som en tunna skit orkar inte bra förkyld också!

Det enda positiva med detta är att jag och Petter kan ligga med persiennerna nere och kolla på film heeeeela dagen!
(Jag har till och med köpt läsk!)

Rutten(!!!) dag

Egentligen borde jag inte skriva något blogginlägg idag för min dag har vart så ruttet tråkig!!

Jag har knappt vart vaken, sovit på soffan medan Petter servat mig med mat, vatten och ompyssling. Jag har ätit och ätit, sovit och sovit men är fortfarande hungrig och trött! Crazy!

Imorgon ska jag ta tag i skolan, läsa de böcker jag må läsa. Lär börja med den där sablarns boken som är skriven på engelska!

Nu fortsatt mys i soffan med älskling och kolla på taken!

Förklaring på denna hunger

Hallå alla mina fina läsare! Idag är en hungerdag, varför då? Ja jag antar att det är för att jag är för lat för att göra någonting att äta. Så ju sitter jag här hemma hos mamma och pappa efter ett litet träningspass och ett långt bad med skrikande mage! Men finns ju inget att äta direkt i kylen, man måste laga. Och lagar jag något så väcker jag mamma som sover.. Åh vilka poblem!

Jag här i alla fall fått träffa min kära vän Ellen idag, det var otroligt mysigt. Jag är glad att hon är den hon är! Något som gör nig både glad och förskräckt är hur folk här i Östhammar blivit och beter sig. Jag är glad, för att jag inte behöver stå ut med sånt längre, för jag er hur himla ledsen man blir och hur mycket man tar åt sig, förskräckt blir jag för jag trodde inte vuxna människor kunde vara så pinsamma och direkt elaka. Helt galet om du frågar mig!

Fick i alla fall en timme med den sköna Ellen, och hon va snygg och fräsch som hon allt är. Vi fick ta och gå igenom de senaste månaderna, ja så ofta ses vi (skandal) men känns ändå som det var igår.

Efter besöket hos Ellen gick jag hem till mor och far och här tränade jag lite i deras träningsrum och sen tog ett bad. Nu väntar jag bara på att mamma ska vakna, har sååå tråkigt!

Puss alla goa och glada !

People will always talk, so let's give them something to talk about.

Har precis kommit hem från jobb, var inställd på att jag nu skulle packa lite och fixa inför en helg i bro, men ändrade planer så blir hemma i helgen. Tråkigt tycker jag, saknar dom där borta. Men nu får man göra det bästa av det som är, ikväll blir det lite myskväll, jag har beställt kött till middag och vin. Och det kan väl aldrig gå fel?
Imorgon åker dock p till bro för att träffa en kompis som han saknar mycket. Så planen är att jag imorgon ska åka till mot och far och ligga i deras badkar typ hela dagen. Det blir med andra ord en riktig slapphelg. Så man ska väl inte klaga?!

Nu: Hannah och Amandas podcast
Sen: alex och sigges podcast

Snabbis

Oj oj vilken trött dag detta vart, att sova till tio ena dagen och sen gå upp tidigt bästa och köra lite så varannan dag då blir man som potatismos i huvudet! Men lite musik på förmiddagen sen stan med Nathalie och Rebecka, det va mysigt. Kollade lite kläder och fikade. Vilken tur jag har som har så fint folk runt om mig!

Nu ska jag strax börja med maten för snart kommer mitt hjärta hem! Och jag har en liten flaska vin med mig hem idag, bara för att jag är bästa flickvännen. Så ikväll blir det myskväll ikväll.

Och, stugan ringde idag och frågade om jag ville jobba imorgon, och självklart vill jag det, så ska få träffa gosisar imorgon!! :)))

Tänk va hjärnan jobbar när man ligger i sängen och ska sova

En sak som jag tänkt på, det är konstigt hur det blir inland, hur man länkas samman med folk, hur man genom något eller någon "tvingas" skapa en relation med någon. Med någon som man vid första anblick, det första intrycket man får, inte vanligtvis skulle ta kontakt med och skapa en relation mer än i vissa fall rätt så ytlig. Men ibland ter sig livet så, att man helt enkelt måste lära känna människor lite mer än vad man vanligtvis tänkt sig, och ibland märker man hur man mer och mer accepterar de svaga sidor man såg från början för att de starka sidor som vuxit fram väger så mycket tyngre. Det är lustigt det där, det där livet.

Jag ligger i sängen nu, försöker fundera ut vad jag ska ha på mig imorgon i skolan. Byxor är för oskönt, leggins för kallt, alla tröjor är för fula och min kropp för konstig. Vad gör man då? Förslag någon?

Jag skulle ju såklart i vanliga fall tänkt, nu är det dags att förnya garderoben, men med nya tider, nytt år, nya händelser och de planer man smidigt så får man helt enkelt spara in på såna gottigheter som att shoppa!

Va händer?!

Har svårt att bestämma hur denna dag är och har vart. Har en underlig känsla i kroppen, gör som ont i muskler och för att inte tala om hur mitt förbaskade huvud känner sig. Men värst är ändå magen, den är ju inte direkt van med att gå flera flera timmar utan en rejäl måltid. Vad gör man åt det mitt i ett musikseminarium med en gitarr i knäet?!

Nu är jag som tur är påväg hemåt mot alunda och min fina man. Hemma väntar alltså det käraste jag har plus mat på bordet, vetskapen om det är min räddning just nu.

Men bortsett från att kroppen mår knas så har det vart en fin dag med mycket skratt och roligheter, vi har sjungit och spelat gitarr. Och innan jag gick till bussen hann jag med en sväng till akademibokhandeln med Rebbe, där köpte jag två goa böcker. En i present till någon annan och en present till mig själv (och efter personen som ska få presenten redan vet vad hen ska få kunde jag avslöja det även här..)

Imorgon är sista dagen på den här skolveckan, fredag är ledig och när p slutat jobbet åker vi mot Sthlm för födelsedagsfirande och träffa fina svärfamiljen. 23 dagar sen vi va där men känns som månader!

Tio av tio möjliga

Det blev en riktigt bra dag, kroppen kom igång ordentligt och efter två timmar i dramasalen var det huvudet som va efter!! Imorgon väntar musik, hoppas det blir lika kul!

tung kropp men pigg hjärna = konflikt

Idag kommer bli en ganska seg dag känns det som, trots att jag nästan är säker på att dagens seminarium kommer bli roliga. Men min kropp är så tung idag, känns som att den inte alls tänker hänga med min pigga och glada hjärna. Men förhoppningsvis kommer jag igång. 
 
Gårdagen blev inte så lång som väntat med den sista föreläsningen inställt. Jag jobbade förmiddagen och det var mysigt att träffa några av de små sötnosarna. Jag saknar verkligen att jobba! Efter det åkte jag in till blåsen och gick på indroduktionföreläsning, och det var det värt. Vi sjöng och dansade, det kommer verkligen bli en rolig och intressant termin detta! Jag är ju varken bra på att sjunga eller måla, men jag är rätt bra på att bjuda på mig själv så visst ska väl detta gå bra?! 


ett litet tillägg; dessa toms må vara de sötaste toms jag sett! ska jag absolut köpa när jag en dag får barn!
 

Söndag

Imorse när jag klev upp ur sängen väntade ett uppdukat frukostbord med bär, melon, nybakat bröd, kaffe och goda pålägg. Min älskling vet hur man skämmer bort en liten flicka som jag. Efter en låång och härligt frukost framför tvn tog vi en långpromenad runt alunda och på vägen hem handlade vi lunch, korv med bröd, standard på helgerna. När vi kom hem blev det lunch, dammsugning och tvätt.

Efter det har vi bara haft det bra, kollat film och gjort super enkel och god middag. Kvällen spenderas under filten i soffan. Imorgon börjar termin två på utbildningen, men först några timmars jobb på stugan ❤

Kort summering

Har haft en fin dag hos Scott och Emelie i Sandviken idag, bjöds på smörgåstårta och chokladtårta. Detta för att fira att kära scott fyllt år. Massa skratt och stoj blev det med 6 personer i deras lilla etta. Men oh så mysigt, nu är jag så trött att jag kanske somnar medan jag går från soffan till sängen. Det visar sig!

Tvkväll

Degigare dag än denna dag får man leta länge efter! Men det behövdes verkligen, imorgon åker vi till Gävle och hälsar på syster och Scott.

Kvällen har fortsatt i samma spår som dagen, vi har ätit pizza och chips, kollar gladiatorerna och snart är det farmen. Passar utmärkt.

Fredag och ledighet

Kan ni tänka er, jag var helt beredd på att faila totalt med min hemtenta, men igår blev jag klar och skickade in. Vilket betyder att jag fick en välbehövlig ledig dag idag, så underbart. Sov till nio, låg och drog mig i sängen länge, åt frukost i soffan framför slutet på nyhetsmorgon under filten. Har även hunnit med en lååång underbar varm dusch, och nu snart ska jag värma på lite rester från igår till lunch. 
 
Nu sitter jag i soffan, klickar runt på massa roliga sidor och läser trådar om det som är aktuellt i mitt liv just nu, samtidigt som jag lyssnar på hannah och amandas podcast. Helt klart fredagens höjdpunkt. 
Längtar så mycket till att klockan blir halv fem då Petter kommer hem, så ska vi ha en riktig myskväll.
 
Jag har fått små ord från borttappade relationer i dagarna och det gör mig lite varm i hjärtat. Det känns fint. Jag har även bokat en date nästa fredag. 
 
Jag bör ta en promenad idag, va några dagar sen och det känns extra viktigt med motion nu. Men det är ju så fruktansvärt kallt ute, drar mig så fruktansvärt mycket för att gå ut. Men innan jag, om jag går ut, ska jag äta lunch och skriva en liten handlingsnota. Så ska jag nog se att jag inte hinner gå ut till slut... 

Lång och tung dag!

Oj oj oj vilken lång och utmattande dag! Vi hade seminarium på förmiddagen, tröttheten visar sig verkligen nu och illamåendet ligger långt långt in och gror och småbråkar lite, jag lyckades få i mig en stor påse morotsstavar innan seminariumet va slut. Sen tog jag och Rebecka oss en härlig lunch på skolans restaurang, mums! När jag kom hem till alunda somnade jag som en klubbad säl och sov tills Petter kom hem. Härliga tider!

Jag fick i mig en monstermiddag som jag borde hålla mig på, hoppas jag.

Känslostorm

Någonting som gör mig otroligt frustrerad är när människor, nej inte människor, när vuxna personer beter sig som femton. Ibland gillar man inte det man ser eller hör, ibland kanske inte människor går ihop, ibland kanske man blir så avundsjuk på andra att man känner att det enda man vill är att vara elak. Men här skiljer det sig på va man väljer, vissa människor kör bara, tror att man kan bete sig hur som helst, det är dom jag har svårt för och inte vet hur jag ska hantera (jag har å ena sidan svårt för att vara otrevlig även mot människor jag inte gillar, å andra sidan svårt för att acceptera att människor är elaka eller beter sig illa). Sen finns det människor som har kommit lite längre, som trots de tidigare nämnda tankarna eller problemen, kan vara glada för andras skull, kan hålla god min kring andra, helt enkelt kan bete sig. Dom håller jag lite närmre.

Sen en viktig sak som jag under lång tid har fått inse är att jag ska värdera människor utifrån hur dom får mig att känna, blir jag glad i deras närhet, känner jag mig bekväm i deras närhet osv så släpp in dom och behandla dom väl. Dom andra, håll god min och var artig och mogen, men håll dom på en replängds avstånd.

Mamma&dotterdag

Vilken kanondag! Började med en sovmorgon tillsammans med älskling, dock tog jag sovmorgonen lite för långt och sov till halv elva medan Petter sov till nio, denna trötthet går bara att bota med sömn (no shit?).

Jag försökte skriva lite på arbetet, det fick trögt men fick ihop en halv sida drygt, utan referenser, 2,5 kvar bara..
Petter gick till jobbet runt kvart i ett och jag gick med till Ica, där jag mötte upp mamma. Mamma betalade lunch och middag är två dagar, va skulle jag göra utan henne?

Vi lagade (hon lagade) lunch till oss och jag behöver verkligen rediga måltider till lunch nu för att gå runt, när Petter kommit hem och mamma åkt fixade han middag och sen dess har jag hunnit med en sväng till Matilda också. Nu tänker jag ligga still här i soffan tills jag ska förflytta mig till sängen.

Trött och lycklig.

Lunchdate med mamma

Mamma är här, lagar lite lunch till mig. Kassler i ugn och couscous, såå mysigt med mamsbesök.

Trött och hungrig, det är historien om mitt liv.. Men allt har sin förklaring.

Äta bör man annars dör man

Vilken härlig dag, den startade runt halv sju imorse med mysfrukost med älsklingen, vi kollade på vakna med nrj och tog det lugnt. Klockan tio i åtta gick han till jobbet, då åt jag min andra frukost, och sen gav jag mig ut på en snabb pw och en liten påhälsning på gamla jobbet. Hemma igen runt tio då tog jag en härlig dusch och sen fixade jag mig. Runt halv tolv, slukade jag den största tallriken med potatis/korv/bacon och sen var klockan så mycket att det var dags att gå till bussen. Föreläsningar och träffa alla goa, åh vad jag uppskattar fina vänner. Sista föreläsningen inställd så kom hem före Petter, hur lyxigt att åks flera timmar efter honom och sen komma hem före?! Medan Petter tog en löptur gjorde jag maten och nu har vi precis avnjutit (läs: slängt i oss) köttfärssås och spagetti. Mums!!! Nu väntar bara massa häng i soffan! (Nej Matilda jag tänker inte plugga trots att jag verkligen behöver det)

Puss och kram från Sveriges matgladaste tjej!

2013 kommer bli ett underbart år!

Det nya året har börjat mycket bra, vi trivs så bra i lägenheten och livet går precis i den riktigt jag vill. Skolan är lite trög, jag har lite svårt för den uppgift som ligger framför mig men utöver det trivs jag bra! Jag har många roliga saker att se fram emot också, tillexempel längtar både jag och petter väldigt mycket till alex schulmans "älska mig" som vi har biljetter till i april. Jag kan bara känna att det nya året kommer bli underbart. Det händer mycket både i mitt och petters liv och i vår omgivning. Och det känns underbart. 
 
 
 
Och ja, jag är lika kär i den mannen som det ser ut! 
 
 
 
 

I med och motgång

En historia om att bli mamma och att vara mamma

RSS 2.0