Är det påskdagen den här dagen kallas?

Idag blev det ju sovmorgon vare sig man ville det eller ej, klockan var ju framställd så sov till halv tio idag visst. Fick en redig frukost av min älskade som redan vart uppe en timme, sen mös vi i soffan till nyhetsmorgon va slut, så svida vi om från sovkläderna och begav oss ut på en liten promenix i solen. Men det blev en kortis för idag är jag kissnödig en gång i kvarten så det blev olidligt att gå längre än en halvtimme.
Efter promenixen har vi i princip bara kollat på big bang theory, bortsett från att Petter har sprungit några vändor ner till tvättmaskinen och jag har gjort en pajdeg samt tvättat fönstren och spegeln (Ping Julia Werner)
Igår reserverade vi biljetter en film idag, men vi kände att det här var ingen biodag så vi skippar det, tar det lugnt hemma och njuter av att allt är så lugnt. (Som ni kanske märkt så struntade vi helt i påskfirande i år, och det ledde ju uppenbart till en lugn och skön fyradagarsledighet)

Påskpw/lördagspromenad/solstund

Vad vi än väljer att kalla det så va det välbehövligt, en timmes promenad i solen, rygg, höft, ljumskar och knän tyckte att det ar det dummaste jag gjort på länge, men vad gör det om tusen år. Nu är vi rosiga och kinderna och 100 procent redo för en film i sängen.

"Om vi får drömma"

här börjas det suga på tummen - vecka 16 börjar nu!

Bebbson har kommit så långt så att suga på tummen är aktuell, precis som att göra volter, snurra runt och fara där inne. Dock inget jag känner av ännu, tyvärr. Men jag trallar på här hemma (till petters förtvivlan) så bebbson ska trivas, inte för att det här med att jag sjunger hela tiden är något nytt. 
Det är idag exakt tre veckor till ultraljud och vi håller på att längta ihjäl oss, jag gissar fortfarande på att det är en liten tösabit och petter på att det är en pajk. Hoppas verkligen verkligen att dom kommer kunna se vad det är för kön, jag spricker av nyfikenhet. 
 
Utöver bebis så.. nä just det. allt handlar om bebis nu, och det är så himla mysigt! Mamma var här igår och lastade in ett matbord och stolar som vi köpt, i samband med det fick hon även lyssna på bebisens hjärta, som slog så fint. Det såg ut som att det berörde den blivande mormodern. 
 
Hoppas alla får en riktigt trevlig ledighet, oavsett om ni firar påsk eller om ni bara är lediga och gottar er i livet. 
 
 

Kämpar för att hålla mig vaken efter 21.00

Eftersom jag är för trött för att skriva något så kommer tre bilder som representerar dagen.

Negativt med att vara gravid är helt klart att jag blir trött nio, och då menar jag inte lite småtrött så det är skönt att vila i soffan framför tvn, nä har snackar vi dödstrött, kan inte hålla ögonen öppna.

Fyra magar - fyra storlekar

Hur bra kan man ha det?

Jag och Petter har haft en riktigt myshelg och bara vart med varandra. Underbart! Igår vaknade vi vid sju, och gick upp till soffan, jag somnade om och medan jag sov tränade Petter. Sen åt vi lunch och gick ut på en promenad i solen. Till slut blev det hemmapizza till middag och mys i soffan hela kvällen!

Idag tog vi sovmorgon till halv tio, otroligt att Petter kunde sova så länge, jag fick honom till och med att ligga kvar en stund i sängen efter att han vaknat. Sen gjorde han frukost medan jag tog en varm dusch. Efter det har vi bara slappat, vart och slängt lite skräp och istället för att ta en promenad tog vi en biltur hihi. Nu väntar vi på pirogerna som håller på att bli klara i ugnen, ikväll blir det ännu mera gos i soffan.

Jag förvånad varje dag över hur fantastisk min älskade man är. Hur jag kunnat få tag på den guldklimpen är ett mysterium. Men oj så lycklig han gör mig!!

 

13+6

13+6, går alltså in i vecka 15 imorgon. Skönt!! 29 dagar kvar till ultraljud. Längtar så mycket. Tur att jag har roliga saker som, alex Schulmans älska mig och frisörbesök att se fram emot fram till den 19!

Bra TV4!

Lite sovmorgon idag, börjar nio på stugan så har en lugn nysmorgon framför tvn. Och som alltid kollar jag på Nyhetsmorgon! Dom ska strax prata om missfall "10-20 % av alla graviditeter slutar i missfall ändå pratar ingen om det" och det är så jävla sant! Vi måste prata om missfall och få det bli mindre dramatiskt. Självklart är det hemskt att få missfall, men jag förstår inte denna hysch hysch som ska vara de tolv första veckorna, utifall man får missfall. Ska vi aldrig berätta någon kul eller som vi är glada för, ifall något går snett? Berätta inte om du ska gifta dig för det kan hända att ni skiljer er. Jag är inte dummare än att jag förstår att många inte vill säga för att om dom får missfall vill dom inte att alla ska veta. Kan köpa det halvt. Det är ju ingen som hyschar om någon nära går bort. Och om vi börjar prata om det så kommer det heller inte bli en sån stor grej dom första veckorna. Det är många som får missfall, det tycker jag att alla ska veta. Innan jag blev gravid trodde jag att en på 20 kanske, fick missfall. För det är ju ingen som pratar om missfall!

Vi växer - åt alla håll och kanter

Här växer vi! Och då menar jag verkligen vi. Bebisen växer och är stor som en knytnäve, och att min vage har växt lite vet ni ju. Det tråkiga är att det inte bara är magen och bebben som växer. Hela jag har blivit lite större... Jag kommer nog bara bli en rund stor boll till slut. Vägde mig igårkväll, då är det ju dock efter en hel dag av mat och dryck och då visade den 60.0, nu på morgonen 59.3. Vanligtvis ligger jag på 55 kg. Härliga tider.

Du vaknar glad

Vaknade pigg imorse, skönt att vakna pigg en måndag. Nu är jag på bussen påväg in till blåsen. Seminarium: sagor väntar, med dramaläraren, och jag hoppas att det inte ska lekas massa lekar! I övrigt så är det ju toppen, det är soligt och blå himmel, lite för kallt såklart men.

Idag hände något annorlunda i magen. Jag har ont på något diffust sätt, inte uthärdligt men det känns. Och magen finns, den är inte helt platt. Som jag längtat. Det är ju ingen badboll, men det är lite put, och det räcker för mig.

Hoppas alla får en go start på veckan!
Puss

Längtar så mycket efter ärtan

En liten bit under mitt hjärta,
växer en efterlängtad liten ärta.
Vad får hen att le?
Vad gör hen ängslig?
Är hen morsk och vild,
eller drömsk och känslig?
Magpussar, kramstunder
och bubblande skratt.
Om sex månader får vi alla träffa hen,
vår älskade, lilla skatt.

Slappsöndagen börjar i här och nu

Oh härliga söndag, eftersom vi uträttat i princip allt under fredagen och lördagen så är söndagen slappdag, vi ska bara handla och tvätta. Vi har kopplat in tvn i sovrummet och gjort om i vardagsrummet så det enda rätta är att kolla på film hela dagen.

Igår va vi in till Uppsala till barnens hus och Ikea, men innan det hann vi med en sväng på klädbytardagen. Hittade 10 små söta plagg för 130 kronor. Tyckte jag var ett riktigt kap!! På barnens hus kollade vi barn vagn, själv va jag lite velig, kollade på många olika, jag var bestämd på att jag ville ha kombi vagn och svängbara framhjul. Petter fastande däremot ganska direkt för en vagn, duo dock. Men efter att ha framför min önskemål till personalen så visade hon mig en mjuklift som jag kunde ha i liggdelen. Orsaken till att jag ville ha kombi var att jag ville ha en mjuklift så jag lätt kunde lyfta ur bebben utan att hen vaknar. Men nu ordnade det sig. Så vi bestämde oss, beställde och betalade. Så i augusti kommer den hem, vår lilla vagn, eller lilla och lilla, Petters val var ju såklart ungefär den största. Men jag gillade den till slut ändå. Fick lite panik efteråt för jag var rädd att vi förhastat oss. Men nu känns det underbart. Det blev med stora svängbara hjul, precis som jag ville ha det, en kombination av lite stadskörning och landetkörning. Känns bara som att det är en evighet kvar innan jag får köra runt vår lilla bebbe i den!

"Helt sjukt hur du beter dig?"

Någon tycker jag beter mig sjukt, och jag gissar att hen tycker att jag inte kan köpa en babysitter så tidigt som i vecka 14.
Därför vill jag berätta för den personen hur jag tänker, men eftersom hen valde att kommentera anonymt så gör jag så här så jag är lite säkrare på att hen läser svaret.

1. Jag väntar barn
2. Jag väntar barn
3. Jag har passerat "dom mest riskfyllda veckorna" , som jag ändå inte brytt mig i så mycket. Jag väntar som sagt barn, inte missfall.
4. Skulle det hända något, så kommer vi ändå skaffa barn sen och då behöver vi barnsaker.
Och slutligen.
5. Jag väntar barn

Alltså, det är sjuka beteendet som personen pekar på finner jag och Petter inte som ett sjukt beteende. Vi är väldigt glada över detta och vi väljer att köpa saker när vi hittar det vi vill ha för ett härligt pris. Och just den här gången hittade vi en babysitter för ett bra pris. Om nu personen har något mer att tillägga går det såklart fint att kommentera igen.
Men...
Du kan väl kommentera i ditt eget namn denna gång.
Tack.

Vecka 14 och hej liten mage

Veckorna har börjat springa framåt! Går in i vecka 14 (13+0) idag, och det kändes som att det var igår set var vecka 10. Magen verkar vilja komma fram lite också, det känns skönt. Men ryggen mår desto sämre! Går som en anka/höggravid kvinna. Ska ringa bm nästa vecka om det håller i sig, mamma misstänker att jag fått foglossning. Vore ju inte så kul att redan få det! En vän avslutade sin grav på kryckor, det vill jag klara mig ifrån!

För övrigt är vi på väg mot Östhammar, ska hämta pappas bil och köpa en babysitter. Blir väl lite lunch också och möjligen en te med jullan!

https://cdn1.cdnme.se/3858093/7-3/pic_51430524ddf2b31e0da24375.jpg" class="image">

Smekmånad

Smekmånaden startar här. Eller här någonstans i alla fall. Är en pigg och glad tjej som orkar med det mesta! Illamående verkar inte vilka ge sig helt med bara att man är pigg om dagarna gör ju mycket. Ultraljud är bokat och nu räknar vi ner dagarna!

Har börjat nu kurs i skolan, språk i förskolan, verkade kul fram till att jag fick reda på innehållet ä. Börjar med salstenta om barnlitteraturens historia... Låter ju ungefär lika kul som det är! Hoppas att det kommer annat som är roligare än detta för annars blir det en tung vår!

Jobbletandet är i full gång! Men har ännu inte fått några besked. Jag må verkligen ha ett heltidsjobb till sommaren! NÅGON SOM HAR NÅGRA FÖRSLAG?!?!

Flicka eller pojke?

Vi jobbar på här, men magen är fortfarande bara en svullen bulle, på morgonen är det en rätt normal mage och under dagen sväller den och jag blir glad, men varje morgon är den ju liten igen och jag kommer på att det fortfarande bara är uppblåsthet!

Längtar ju så mycket till magen kommer! Och självklart till den där lilla saken kommer ut! Namnen är redan bestämda, vi har ett flick och ett pojknamn, som vi bestämde samma vecka vi fick reda på att jag var gravid typ. Vi väntar med spänning på ultraljud och förhoppningsvis att få reda på vilket kön det är!
Vi båda tror ju på en pojke, även om ingen av oss har en aning om varför men.. Jag har dock på senare dagar börjat fundera mer på om det år en liten dam... Men ska man fundera på det så får man ju fundera ihjäl sig!

Snabbis

Dålig på att blogga nu! Har så mycket för mig hela tiden. Är hos sväris över helgen! Shoppat med Petter och Julia idag, blev lite smått och gott.

Annars försöker jag plugga, ro i land med en tråkigt uppgift!

På återseende vännerna mina!

I med och motgång

En historia om att bli mamma och att vara mamma

RSS 2.0