Förlossningsmardrömmar - check

Hade hemska mardrömmar inatt och blodblandat fostervatten över hela badrummet, ringde sjukvårdsupplyssningen(inte 112 alltså haha?!) och dom sa att bebisen va på väg ut, inga konstigheter. jag svarade i panik att jag bara är i vecka 20, ojdå, fick jag till svar... Tur att jag vaknade snabbt och kunde få bort paniken. Men när kg vaknade imorse var jag ändå lite orolig så jag och Petter lyssnade på bebishjärtat. Och det slog så fint så nu känns det bra igen!

Idag är jag bättre, lite småont i halsen men det är inte som igår! Planerna för dagen för mig är att åka mot Östhammar och mor & far medan Petter åker mot andra hållet, Uppsala för att träffa Micke.

Så himla synd om mig

Idag är jag så liten, beter mig som en trött, hungrig, ledsen treåring. Jag är nämligen sjuk, och allt är såå jobbigt! Tur jag har bästa mannen som se hand om mig så bra. Vaknade runt halv nio också fixade Petter frukost, jag åt frukost i soffan gick jag och la mig igen, medan jag sov många timmar tränade, tvättade och städade Petterprins. Hur gjorde man när man var sjuk och ensam? Vi hann med lite sol på balkongen också och en liten promenad till ICA för att köpa glass. Nu segar vi oss i soffan innan det är dags för middag. Det närmar sig sommar med stormsteg, längtar så mycket till ballerina, barbent och sommarkänslor. Ska någon av de kommande helgerna köpa hem en flaska alkoholfritt rosevin!! Det är ju ett måste att inviga sommaren med ett glas rose!

Soliga dagar

Och så tar vi helg. Men såklart så ska långhelgen innehålla mestadels plugg! Man kanske till och med lyckas skriva klart under dom här fyra dagarna?
Håll en tumme!

Hemåt från bildsem nu där vi gjorde självporträtt av silkespappet.. Bedöm själva.

FÖRSTA SPARKEN!

 
 
 
 idag hände något fantastiskt, jag och Petter låg i soffan och kollade fotboll och som jag ofta gör när jag liggberdosorna låg jag och kände på magen. Kände runt livmodern och grejade när jag helt plötsligt kände en buff mot handen!! Bebis buffade!! Efter en stund kände jag återigen att hon rörde sig där inne. Så otroligt häftigt!! Både att känna att hon rör sig därinne plus att jag fick känna hennes buff mot min hand!! Så himla häftigt! Nu längtar jag till sparkarna och buffarna blir hårdare så Petter också kan känna. 

Och ultraljudet visade

Var på ultraljud på fm, visade att det var en söt liten krabat som va där inne och som kommer ut omkring 20 september. Det visade också att alla fingrar och tår är på plats, hjärtat ser fint ut och slår på som det ska, alla kroppsdelar satt åt rätt håll och såg bra ut!
Osäkerheten i bm:s röst när hon sa "det ser ut som en flicka" gör att vi inte till hundra procent tror att det är en flicka men det 95 procent... 😎

Lyckan är total!!!

Bara positivt

Dagen före ultraljud och arbetsintervju!! Man mår ju bra då! Och efter en hel dag av spöregn och plugg så lyser nu solen och till middag blir set ost och skinkpaj. Allt bara går bra!!

Bebisen blev en banan

Är inte alla på bra humör idag, eller det är nog egentligen inte humöret som är dåligt. Men tillståndet jag är i suget, jag känns svullen och tung, huvudvärken retas och jag har på mig fula kläder som gör att jag bara ser väldigt tjock ut!
Svårt att se att jag kommer få ut så mycket av pluggandet idag, men det är väl bara att gilla läget. Tentan kommer vara på lördag oavsett om jag pluggat eller ej.

Drömde mardrömmar inatt, att jag fött vårt lilla älskade barn. Men Petter gick och jobbade och jag åkte till skolan "bebisen sover ju ändå" när jag kom hem va det vara en halv banan som låg där. Förstår inte att något så otroligt och konstigt kan ge en såna hemska känslor i drömmar!

Helgigt

En riktigt energikrävande helg för en gravid kvinna må jag säga, igår gick jag upp 7 och gjorde mig i ordning för färden mot Söderhamn via Östh. Hälsade på farmor och farfar, som är f.d. Lärare, men farfar har också farit psykolog och rektor.. Vi hamnade i heta goa diskussioner om alla ord och begrepp som vi lär oss på lärarutbildningen. Vi åt också go mat och fikade massor. Sen på vägen hem tittade vi in hos syster Emelie och Scott. Så jag var hemma i alunda igen kring 21.30, gissa om jag var trött!!

Idag har vi städ/handlings/tvätt dag vilket inte behöver någon större förklaring.. Men vi handlade för två veckor och äger ingen bil, dock bor vi nära men dom där metrarna mellan Ica och hemma tog all min energi.

Nu laddar vi i soffan med kaffe inför Åtvidaberg-AIK!

Puss alla kära vänner

En liten kul grej bara

Jag har kommit på en sak som jag själv tycker är väldigt häftigt! Imorse när jag låg och drog mig i sängen och kände på magen så upptäckte jag att man kunde se exakt var livmodern slutade både på sidorna och vid naveln, det var som en rund boll som inte gick att dra in. Nu är väl detta ingen nytt för alla ni som vart gravida någon gång, men för mig att upptäcka det på mig själv va det jättehäftigt.
Precis när jag började känna mig som ickegravid så kom jag på detta, precis perfekt i tid!
Syns ju inte så bra på bilden men men...

Om du har fruktansvärt tråkigt och vill ha lite tråkigare..

Okej, om ni inte känner för att läsa hur otroligt tråkig och negativ min inställning till allt är just nu så sluta nu!

Ville du läsa om hur otroligt tråkig och negativ min inställning till allt är nu? Verkligen? Har du inget bättre för dig?

Jaja, visst! Skyll dig själv!

Negativt just nu, skolan som innefattar tenta om 11dagar (jag har inte ens börjat plugga), skrivuppgift som ska vara inlämnad... jadu någon gång, som jag inte vet vad den ska handla om, något dom valt kalla inspirationsprojekt..
Bostad.. som jag inte ens vill skriva om. Motivationen för att jobba som förskollärare är i botten. Jag har gått upp 5 kg, varav jag gissar, 1kg på magen. Resten gör att min kläder sitter för tight och jag ser ut som hej kom och hjälp mig. (Jag bytte kläder 8 gånger igårmorse)

Jag slutar med negativiteterna nu..

Positivt då, förutom att jag har den bästa fästmannen, en bebis i magen som vi ska ta hand om tillsammans, världens finaste familj och vänner.
Rebecka, ja hon ingår i vänner, men bör ändå lyftas som en av dom positiva sakerna. Och såklart att det är 10 dagar kvar till ultraljudet, vill inte vänta mer vill vara dit!

Kul att du tog dig dit att läsa mitt otroligt tråkiga blogginlägg, jag lovar att förbättra mig inom en snar framtid.

SÖKES: motivation

Motivationen för skolan ligger på minus femhundra. Ingenting fastnat och plugga till tentan jag ska skriva om mindre än två veckor har jag inte börjat med ännu heller. Jag har tappat all lust för att plugga men än värre jag ar tappat all lust för att bli förskollärare. Jag kan inte känna någon ambition för att vara förskollärare. Det är en ond cirkel.

Dagen har vart ett helvete, korvstoppning av information som jag inte ena tror lärarna förstår. Troligtvis har dom sagt väldigt mycket intressant och relevant, jag kan bara inte se det. Jag undrar hur jag ska få tillbaka motivationen, och hur jag ska hinna få tillbaka den så pass snabbt att jag hinner plugga in allt till tentan. Och för att klaga lite till så är det omöjligt att veta vad man ska plugga på till tentan!

Tack och hej

Älska mig

Alex Schulmans enmansshow älska mig var en succé! Den var både rolig och intressant. Men när när vi kom hem till bro efter showen imorgon runt 23tiden så var jag lagom trött. Hann med att byta några ord med familjen WG och däribland Emma (hade med sig fina presenter till bebben, se bilden) som är hemma en sväng från Norge. Men det blev inte mycket innan jag var tvungen att lägga mig, tröttare än någonsin. Därför blev det lite sovmorgon, vaknade runt nio och sen drog jag mig i soffan framför tvn och åt frukost med Petter ute i lillhuset där vi sover.

Nu sitter vi i solen och gottar oss, solen är så varm och go, det blåser ingenting, några barn leker på gården bredvid och det är en fågel som sitter och kvittrar.. DET ÄR DEFINITIVT VÅR! Vi har ännu inte bestämt om vi åker hem idag eller imorgon men det lutar mycket åt att vi åker hem idag. Att vara hemifrån, från sina egna rutiner och från bekvämligheten att vara hemma när jag är gravid är en helt annan femma än vanligtvis. Och orken ligger inte alls på samma nivå som vanligtvis.

https://cdn2.cdnme.se/3858093/7-3/pic_515fe7fbe087c319d1077d27.jpg" class="image">

Lite bilder från dom senaste dagarna

Det finns inte ord som kan beskriva

..hur fantastiskt du är, hur mycket du betyder för mig.

Du är den snyggaste mannen på den här jorden, du är den snällaste människan med det största hjärtat. Du offrar så mycket för mig och jag försöker varje dag ge tillbaka allt jag bara kan. Varje morgon vaknar jag med en underbar känsla i kroppen för att du är min. Varje dag känner jag en rädsla för att förlora dig. Därför har jag och kommer jag, anstränga mig varje dag för att göra dig precis så lycklig som du gör mig.

Jag älskar dig och avgudar dig, du är min hjälte och min allra bästa vän.

Prosit!

Lite småroligt är att sen, jag gissar, cirka vecka 10 har det ingått minst en nys i min frukost. Varje dag när jag tar min första tugga på smörgåsen, så kommer nysen, idag kom en, vissa dagar kommer fem, vissa dagar kommet dom i olika omgångar. Men det har inte gått en dag utan en morgonnys!

Tack för informationen, tänker ni nu, men orsaken, eller orsakerna till att jag berättar det är att jag själv tycker det är ganska roligt (och otroligt irriterande att nysa ut halva mackan varje morgon) men också för att det kanske är fler av er som är eller har vart gravida som vart med om det. Det kanske till och med är vanligt?

I med och motgång

En historia om att bli mamma och att vara mamma

RSS 2.0