Kommer våren nu?

Måndag, vårkänslor, shopping och drama.

Började dagen runt sextiden imorse då jag vaknade kissnödig som en tok så det var lika bra att kliva upp då. Ville så gärna sova en timme till men då hade jag väl vaknat tröttare än någonsin. Så tog en skön mysmorgon med oboy framför Nyhetsmorgon. Hade dramaredovisning idag, så var i skolan 9-12 sen tog jag Rebbe under armen och besökte Uppsalas alla klädbutiker, hann även med en liten klippning.

Så nu sitter jag på bussen hem med ömmande fötter, friskare, kortare och lättare hår, ett par kassar med kläder och funderar på hur jag ska ta mig igenom den engelska boken som ska läsas till imorgon.
Inköpen idag var mer sköna än snygga men ni ska ändå få några bilder på inköpen senare ikväll.
Tills dess, simma lugnt!

gravidmage men inte bebismage

vaknade sjuk imorse, visste ju att halsen skulle kännas i och med att den bråkat i två dagar. men hade ingen aning om att den skulle kännas så här mycket, och att näsan skulle vara hel igenpluggad. 
 
är hemma ensam idag, är ledig från skolan och petter jobbar heldag. ska strax kila iväg till matilda, fika lite och prata. jag kommer väl ligga på hennes soffa och dö lite grann men jag ser fram emot att träffa henne. 
 
i övrigt så mår jag bra idag, inget illamående idag mer än lite imorse innna jag ätit frukost. Magen är lite svullen så det är skönt med mjuka byxor eller leggins. Jag längtar till den blir lite större, ser stora magar överallt. Vill spola fram ett par veckor. Dels för att må bättre, dels för att då kanske jag har en gomage. Visst har jag lite mage nu, men det är ju ingen riktigt bebismage, gravidmage ja kanske, men bebismage nä inte direkt då bebisen är ca fem centimeter nu och ligger långt ner i magen. 
 
Nu ska jag svida om till något annat är rosa fleecetröja och trosor, eller snarare svida upp kanske. Matilda har lovat att bjuda på smörgås och magen är hungrig nu! 
 
På återseende älskade vänner! 
 

Ord från olika vänner

Många vänner, nya som gamla har hört av sig och grattat till graviditeten. Det känns bra i magen när så många fina människor bryr sig och blir glad för ens skull.

Men alla inkomna grattis har inte vart väntade och självklara. Tänk va ett par ord från en gammal vän kan påverka en, positivt.

Hade en lyckönskning i mejlinkorgen imorse, och det kändes riktigt bra att läsa.

Ni är alla fina och goa!

Illamående men också finbesök

Vaknade imorse av att jag själv snurrade, sängen snurrade åt ett annat håll och rummet åt ännu ett håll! Fruktansvärt! Gick bra när jag hade ögonen öppna, men då mådde jag så dåligt av tröttheten. Så knaprade lite hårdbröd, hämtade hinken och förökats somna om. Jag gjorde nog det en stund. Klockan 8 ringde klockan och Petter gick upp, halv nio kom han med smörgås och vatten. Sen va det bara att masa sig upp och iväg till tandläkaren.
Det första tandis frågar "har du lätt för kväljningar? " aj aj aj tänkte jag, men det gick bra.

Jag slumrade en stund mellan tandläkaren och juliabesök. Det va sååå länge sen jag träffade henne, utöver jobbet, men det kändes som det var igår ändå. Hon var precis sig lik och lika go som vanligt. Två timmar senare, runt tretiden kutade hon till bussen och jag mötte upp Petter på Ica. Köpte lite smått och gott, bland annat daimtårta, MUMS!

Nu ska jag snart göra i ordning lite kycklingsallad som vi ska gotta oss i efter att Petter kommit tillbaka från sin joggingtur.

Mams på besök och gravidpresenter

 

Söndagen kunde blivit väldigt seg om inte mamma kommit hit och underhållet mig. Vi har kollat ut gardiner, fönsterlampor och matta ur en katalog, mamma överraskade med att bjuda mig på det. Så om ett tag kommer vi få en leverans med lite nya fina saker. Längtar väldigt mycket till gardinens som antingen blir total succé eller en flopp beroende på hur rättvis färgen var i katalogen.

Tänkte också passa på att visa vilka fina presenter vi fick av Julia, lillgrisens blivande faster, i gravidpresent. Dom har tagit plats tillsammans med några små klädpalter i "bebislådan"! Älskar att titta ner i den och längta!

 

Ommöblering och städning

Dagen har gått åt till att städa och möblera om. Petter blev väldigt överraskat när han kom hem men glatt överraskad!

Ellen var förbi på en fika och det var verkligen kul! Så roligt att se henne!

Nu pizza!

Uppsala med mams och alla hjärtans kväll med älskling

Härliga tider, alla hjärtans dag har jag tillbringat i Uppsala med mams. Vi har gått på gränby, dock var vi båda väldigt trötta så vi hasade väl oss mest runt på gränby. Men det blev i alla fall ett par inköp, jag fick ett par skor, mysbyxor och en tunika av mamsi. Ett par härliga skor som är så sköna att gå i. Sen köpte jag en luvtröja som jag kikat på en längre tid. Jag lyckades även komma över ett par byxor som jag är lite osäker på. Petter säger nej, jag är såå kluven!

Men innan vi tog shoppingen hann vi med en sväng på akademigruppens specialklinik för att titta lite på en liten böna i min mage, en liten böna med ett litet hjärta. Det var fint att se!

Nu har jag och Petter avnjutit en gooood middag och snart väntar jordgubbar och blåbär, och kanske lite gottiga flottiga chips!!

Säg gärna va ni tycker om kamouflagebyxorna, ja eller nej?!

Härliga vänner och härlig kväll

Lördagkväll i Uppsala alltså, det var då inte igår! Men kul har jag haft. Jag Rebecka Linda och en tjej jag blev introducerad till ikväll;Mathilda, supersupertjejerna alltså, har spelat spel och skrattat lika mycket som vi alltid skrattar, haket var lindas lya.
Efter en härlig kväll med supergod mat och fint sällskap har jag nu lämnat dom vidare till uppsalavimlet och dimman medan jag själv bussar hem till fästman, soffmys och en varm och go säng och ser fram emot morgondagen då jag ska tänka på mina troligtvis bakfulla vänner.

Dagarna blir snart till veckor

Tiden går sakta med dagarna går fort! Så på något sätt så står väl vår och sommar runt hörnet. Men just precis nu är jag lite nere över, pga vädret, det trycker ner mig lite när det är grått och blött och kallt. Jag tycker det kan få smälta bort och bli lite vårsol. Jag är sugen på att ordna på vår balkong, köpa utemöbler och försöka fixa lite blommor, utmaningen blir att hålla de vid liv. Ska bli mysigt med vårsol, vårkläder och vägar där asfalten fortfarande är grusig från vintern. Älskar när bilen som sopar kommer och kör. Så känns det som när jag var liten och jag och mamma satt ute i trappen och åt lunchmacka i vårsolen.
En annan sak som är positiv med att våren kommer är att min kära fästman får det lite skönare på jobbet, att han slipper vara ute i kylan, halkan, blötan och snön och istället i sol och grönt.

Idag har jag vart på blåsen, målat massa olika saker, klippt och klistrat. Sånt är ju inte direkt något för mig. Det kanske ses som konstigt då jag pluggar till förskollärare, men jag är mer för musik och rörelse. Jag är ingen bildtjej. Svårt att lära barn något man själv varken kan eller har intresse i. Men nu när vi har bild är det ju bara köra, det blir ju som det blir och det känns lite onödigt med just bildseminariumen.

Imorgon är jag ledig, eller har hemmastudier, jag ska försöka läsa lite i engelskaboken och kika lite i bildböckerna inför nästa veckas bilduppgifter. Förhoppningsvis är jag pigg nog att städa lite, iaf dammsuga och klara av en promenad. Men det återstår att se vilken sida man vaknar på imorgon.

Smakprov på dagens bilduppgifter..

Grått och tråkigt

Tisdag och dags att göra lite nytta på blåsen, har heldag idag och hoppas att ta igen det jag missat på eftermiddagen. Kanske är det det som orsaker den konstigs känslan i kroppen? Det är som att mitt undermedvetna vet STT något är på tok men jag kan inte förstå vad, eller så har jag bara en knasig dag. Det visar sig.

mams på besök

Idag har mamma vart här, väldigt mysigt. Jag har dock vart trött och tankspridd, jag har halkat efter i skolan, dock är det bara en uppgift men jag tycker det är stressigt nog att hinna med det man ska, man vill ju aldrig ligga efter med något. Men förhoppningsvis reder jag ut det med läraren imorgon så jag förstår hur jag ska ta igen det jag missat. 
 
Men tillbaka till idag, mamma var här, hon hade med sig lunch, hon hade gjort lax till oss. Hon hade också med sig  kottfärssås så när petter kommer hem efter jobbet behöver vi bara koka lite pasta sen är middagen klar. Så skönt! 
 
Mamma hjälpte också till med storhandling, inte för att det var så jättejobbigt och mycket men alltid skönt med lite bärhjälp och framför allt sällskap! Utöver dessa nyttosaker har vi myst massa, druckit te, ätit goooda wienerbröd, pratat om allt mellan himmel och jord. Mysigt att ha mamma på besök, tycker det är roligt att hon kommer så ofta nu för tiden! 
 
Snart kommer petter hem, så ska ta och förbereda lite med maten och sen var tanken att vi skulle promenera, men jag fryser så mycket här inne så kommer nog frysa till döds om jag går ut, så vi får helt enkelt se om det kanske blir till att krypa ner under filten istället... 
 
ciao

Fin kväll

Nyss hemkommen från Petra och Mattias och födelsedagskalas. Så supermysig kväll har vi haft!

Vaknade imorse och mådde sisådär så åt frukost i soffan och kollade tv, somnade om en sväng innan jag snabbt hoppade upp för att åka iväg med Petter, svärmor, Jeanette och Aurora för att bland annat köpa present till Petra. När vi var hemma igen vilade jag och Petter innan vi skulle iväg till sumpan.

Hos Petra och Mattias fick vi god mat och supergott fika, det var så mysigt att träffas alla och alla var så pigga och glada!

Nu ska jag trycka i mig lite chips, och lite fanta, sen sova massor!

I med och motgång

En historia om att bli mamma och att vara mamma

RSS 2.0